Communie uitnodigingen en handige tips voor het feest

De communie van je zoon of dochter is altijd een speciale gebeurtenis. Het is immers de eerste keer dat je kindje tot de eucharistie nadert. Waarschijnlijk vind je zoontje of dochter de dienst in de kerk erg indrukwekkend, maar misschien verheugt hij of zij zich het meest op het feestje achteraf. Een feestje organiseren hoeft niet veel tijd of stress te kosten, zeker niet als je gebruik kunt maken van onze handige tips zodat je niets vergeet! Wat sowieso belangrijk is, zijn de gasten. Zonder gasten geen feest. Bij Kaartje2go kun je samen met je kind de leukste communie uitnodigingen maken!

communie uitnodigingen

Communie uitnodigingen maken en versturen

De eerste stap voor een feest is natuurlijk de gasten uitnodigen. De hoeveelheid gasten die komen en wie deze gasten zijn spelen een grote rol in de organisatie van je feestje. Kies je voor een intiem gezelschap met alleen familie? Of ben je van plan een groot feest te geven? En hoe zit het met de leeftijden van de gasten? Zijn het voornamelijk kinderen met wat ouders of komen er voornamelijk volwassenen zoals ooms, tantes, opa’s en oma’s? Als je weet wie je uitnodigt kun je de rest van het feest plannen en weet je ook wat je op de uitnodiging kunt zetten (zoals bijvoorbeeld de locatie van het feest). Probeer de uitnodiging altijd ruim op tijd te sturen, bijvoorbeeld 2 of 3 maanden van te voren.

communie uitnodigingen

Locatie van het feest

Als je veel mensen wilt uitnodigingen is het misschien handiger om een locatie af te huren voor het feest. Dit scheelt altijd veel werk aangezien de drankjes en hapjes via de locatie geregeld kunnen worden. Bij een groot feest hoort natuurlijk een feestelijke communie uitnodiging!

communie uitnodigingen

Feestje thuis

Geef je het feestje thuis? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid! Denk bijvoorbeeld aan:

 • genoeg tafels, stoelen, borden en bestek;
 • genoeg eten en maak een keuze of je zelf de hapjes gaat verzorgen of een cateraar inhuurt;
 • decoratie (denk aan veel kleur, lampionnen, ballonnen);
 • vermaak (springkussen, spelletjes voor de kinderen).

communiekaart lentefeest

Praktische tips

Als er veel kinderen aanwezig zijn bij het feest is het altijd goed om voor vermaak te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een springkussen, goochelaar, schmink of leuke spelletjes zoals estafette. Andere tips:

 • regel een fotograaf of iemand die foto’s wil maken;
 • zorg voor reserve kleding voor je zoon of dochter;
 • kijk of je een aparte tafel kunt regelen voor alle cadeaus;

communie uitnodigingen

Communiekaart ontwerpen

Bij Kaartje2go hebben we ontzettend veel leuke communie uitnodigingen voor jongens en meisjes. Misschien vindt jouw zoon of dochter het wel leuk om samen de kaart te maken! Bij Kaartje2go heb je de grootste vrijheid om communiekaarten aan te passen en verder op te leuken met allerlei afbeeldingen, figuurtjes, kaders en foto’s. Als je het helemaal zelf wilt doen kun je ook met een blanco kaart beginnen en deze geheel naar wens ontwerpen! Maar als je gebrek aan tijd heb, zijn de kaarten die wij voor je hebben ontworpen ook ontzettend leuk!
Communiekaarten maak je gemakkelijk zó

 1. Kies een communiekaart van hoogstaande designers
 2. Personaliseer je communiekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
 3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
 4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak een communiekaart