Communiefeest leuk voor jong en oud? 5 tips!

De grote kunst bij het organiseren van een communiefeest is dat je het interessant maakt voor zowel de jonge kinderen als de oudere generatie. De volwassenen willen bijvoorbeeld een leuk gesprek, terwijl de kids vaak liever spelen – en zo zijn er nog veel meer verschillen. Om je te helpen er een geweldig feest van te maken, geven we je in dit artikel 5 handige tips om je communieparty zo spannend mogelijk te maken voor jong én oud.

Tip 1: het wedstrijdelement

De leukste manier om ervoor te zorgen dat jong en oud een goede dag heeft, is door de twee groepen in contact te brengen met elkaar. Dat lukt doorgaans niet op de meest effectieve manier door de kinderen op de bank naast de opa’s en oma’s te zetten. Waar de kids onrustig zullen worden van het lange stilzitten, willen de oom’s en tante’s ook wel eens over het nieuws praten in plaats van kleurplaten invullen. Wees daarom origineel en verzin iets waarmee je de twee groepen goed in contact brengt. Wat dacht je van een spel? Zo kun je een wedstrijdje touwtrekken tussen de gasten organiseren, of bijvoorbeeld een karaokewedstrijd. Enne.. wees eens eerlijk: wie wil die oom in jullie familie niet Elvis zien nadoen?

Tip 2: het nut van pauzes

Omdat kinderen niet uren achter elkaar spelletjes willen spelen en ouders ook wel eens willen zitten, is het goed om pauzes in te lassen. Het geeft je de kans om kinderen en volwassenen met elkaar te laten praten over wat ze bezighoudt. Immers: na een spelletje touwtrekken is de energie van de kids even wat minder. Het perfecte moment dus voor een kinderen-volwassenen-gesprek!

Tip 3: kinderanimator inhuren?

Jij bent de gastheer of -vrouw van het feest en je zult zowel de volwassenen als de kids tevreden moeten houden. Dat klinkt ingewikkeld, maar als je voor de kids een kinderanimator inhuurt, bespaar je jezelf gelukkig heel wat moeite. Deze animator kan spelletjes met de kinderen gaan doen en ervoor zorgen dat ze zich vermaken en niet verveeld of juist druk worden.

Tip 4: verschillende eetvoorkeuren

Volwassenen vinden het heerlijk om lekker lang samen te dineren, terwijl kinderen juist na een tijdje weer willen spelen. Gebruik daarom een speciale tafel voor de kinderen en serveer ze frietjes of bijvoorbeeld pannenkoeken. Zo zullen je kinderen genieten van hun favoriete gerechten. Zelf kunnen jullie hierdoor lekker lang dineren met gerechten waar jullie zelf het meest van houden. De smaak van kinderen en volwassenen is nou eenmaal verschillend, en wie hier rekening mee houdt, is het diner meester.

Tip 5: afscheidscadeau

Om het feest voor de de uitgenodigden zo speciaal mogelijk te houden, is het leuk om ze naderhand een bedankje mee naar huis te geven. Het is leuk om ze iets te geven met een foto van jouw kind. Misschien een lijstje, of een sleutelhanger? En voor de kids is het fijn ze daarbij een snoepzakje te geven of iets anders lekkers.

Alvast veel succes en – vooral ook – plezier met je communie!
Communiekaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een communiekaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je communiekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak een communiekaart