Communiefoto’s maken? 3 handige tips!

Wanneer je kind communie gaat doen, zul je een mooie foto moeten hebben voor op je communiekaarten. Helaas hebben veel ouders al gemerkt dat kinderen op de foto zetten niet de meest gemakkelijke tak van sport is binnen de fotografie. Kaartje2go geeft je daarom drie handige tips om zo beslagen mogelijk ten ijs te komen!

Tip 1: maak een speelse foto!

Kinderen zijn in vergelijking met volwassenen natuurlijk vrij bewegelijk. Stil zitten is dan ook niet datgene waar de jonge communiegangers het meest van houden. Maar waarom zou je ze eigenlijk stil laten zitten? Het kan ook heel leuk zijn om je kinderen juist al spelend op de foto te zetten. Nu hoef je hier niet direct bij te denken aan schommels en wippen, want je kunt je kind ook simpelweg een bellenblaas geven. Maak de foto op een dag waarop het mooi weer is en laat je kind maar bellen blazen. Je zult de mooiste, spontane foto’s maken!

Tip 2: zo maak je een close-up!

Wil je graag een close-up van je kind maken? Dan hebben wij één tip voor je: maak de foto niet van te dichtbij. Dit klinkt wellicht niet erg logisch, maar dat is het wel. Als je je foto namelijk van té dichtbij maakt en je camera compleet uitzoomt, wordt het hoofd van je kind veel groter op de foto dan de rest van het lichaam. Dit effect heet het ‘waterhoofd-effect’. Leuk voor originele foto’s, waarschijnlijk minder geschikt voor iets officieels als je communiekaarten. We adviseren je daarom om de foto van een afstandje te maken!

Tip 3: fotografeer op ooghoogte!

Een andere fototip is het fotograferen van je kind op ooghoogte. Stel dat je de foto van bovenaf maakt, dan kijkt je kind dus naar boven. Dit komt ietwat onnatuurlijk over, dus kun je de foto beter maken terwijl je gehurkt op de grond zit. Zo krijg je een foto die precies op de hoogte van je kind is gemaakt.

Ben je op zoek naar handige tips voor het organiseren van een communiefeest bij jou thuis? Kijk dan eens hier voor vijf onmisbare tips!
Communiekaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een communiekaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je communiekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak een communiekaart